Регионална занаятчийска камара - Пловдив с подкрепата на Община Пловдив

...
 Регионална занаятчийска камара - Пловдив с подкрепата на Община Пловдив
Коментари Харесай

Занаятите превземат Старинен Пловдив! Вижте програмата на панаира

 Регионална занаятчийска камара - Пловдив с поддръжката на Община Пловдив провежда „ Коледен панаир на занаятите ", който ще се организира на „ Улица на занаятите " в Старинен Пловдив, на 15,16 и 17 декември 2023 г.   

Предстои едно незабравимо прекарване, изпълнено с хубост и ентусиазъм. Посетителите ще имат опция да се срещнат с надарените занаятчии, техните демонстрации и да се включат в  работилници. Да научат повече за техниките и процесите на ръчната направа, да отнесат дарове за спомен,  да запечатат с фотосесия незабравими моменти. Да усетят Коледния дух с ароматно, греяно вино  и мирис на джинджифил.

През трите дни ви чакат игри и награди, а за положителното въодушевление ще допринесат и участниците в музикалната стратегия. Талантите от Фолклорен отбор „ Тракийска младост "   към СУ „ Любен Каравелов ",  Формация за достоверен фолклор " Куклици " при ЦПЛР-ОДК Пловдив, с ръководители Виолета Щерева и Румен Монев, ще огласят старинните къщи на майсторите с Коледарски, достоверни песни и традиции. С незабравимите осъществявания на Музикална фолклорна школа " Челебийче "   ще се докоснете до родопския фолклор и неговата магия.

 Вижте и цялостната стратегия, за повече информация можете да посетите фейсбук страницата на Регионална занаятчийска камара – Пловдив.

 11.00ч - 19.00ч  Творчески работилници за дребни и огромни.

Занаятчийските ателиета отварят порти, за всички искащи да  изработят произведение под   управлението на занаятчия. Заявки и записвания при занаятчия, /ул.Стръмна 1, 1А, 2 и 3/.

11.00ч - 19.00ч  Базар  на авторски произведения. /ул.Стръмна 1, 1А, 2 и 3/.

11.00ч - 19.00ч  Запечатай  спомен - Фотосесия в Ретро –Фото, ул.„ 4-ти януари " 4

11.30ч-12.30ч На посетители на „ Улица на занаятите " в петък и събота, безплатен  опознавателен тур на занаятчийските  ателие /ул. Стръмна 1,1А,2 и 3/.

11.30ч-14.00ч Спомени от старите ленти - безвъзмездни прожекции на филми от   събития на РЗК- Пловдив /ул. Стръмна 3/.

13.00ч-17.00ч  Улови занаята- Безплатни демонстрации и роман за тънкостите на занаятите: иконопис, дърворезба, художествена керамика, художествени тъкани, плъсти, духано стъкло /ул.Стръмна 1, 1А, 2 и 3/.

11.00ч -19.00ч  С мирис на джинджифилови сладки, парещ шоколад и греяно вино в Пекарната  /ул. Стръмна 3/.

11.00ч - 19.00ч   Музикална стратегия на „ Улица на  занаятите "

11.00ч-19.00ч - Опознай „ Улица на занаятите " - Посетителите, минали през    всички ателиета от „ Улица на занаятите " /ул. Стръмна 1, 1А, 2 и 3/ и  удостоверили с щемпел от майсторите, ще имат възможността  да  вземат участие в лотария с награди- занаятчийски произведения. 

15.00ч  Теглене на премиите в неделя / ул. Стръмна 3/.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР